Dorus Brekelmans (Waalwijk, 1972)

Van 1991 tot 1994 studeerde ik Publiciteitstekenen aan S.I.S.A in Antwerpen, Belgiƫ. In 1994 vervolgde ik mijn studie aan de Karel De Grote Hogeschool in Antwerpen, richting Toegepaste Grafiek en illustratie, waar ik in 1998 afstudeerde. Na mijn studie ging ik onmiddellijk aan de slag als zelfstandig illustrator en kunstschilder, eerst woonachtig in Breda en later in Ulvenhout, Nederland.

Sinds 1998 verzorg ik commercieel artwork voor uiteenlopende projecten in binnen- en buitenland. De laatste jaren heb ik me meer en meer toegelegd op mijn werk als kunstschilder. Sinds 2006 word mijn werk met regelmaat tentoongesteld en word ik vertegenwoordigd door verschillende vooraanstaande kunstgaleries in Nederland. Ook werk ik aan portretopdrachten en aan artwork in opdracht van particulieren en bedrijven.

Mijn schilderijen zijn figuratief, vaak is realisme de basis van mijn doeken. Toch ben ik als kunstenaar niet zozeer een realist maar eerder een impressionist te noemen. Ik werk afwisselend in acrylverf of olieverf op doek of paneel, de formaten van mijn schilderijen variƫren van klein tot groot. De materiaalkeuze is vaak afhankelijk van het onderwerp van mijn schilderijen.

De verf wordt spontaan en vaak ook expressief met penselen of met het paletmes aangebracht.

Mijn kleurpalet is overwegend helder te noemen.

Als schilder klamp ik me niet vast aan steeds hetzelfde thema, maar werk ik aan uiteenlopende onderwerpen. In mijn werk zijn mensen, kinderen, strandtaferelen, dieren, beweging, dans, sport en portret steeds terugkerende onderwerpen.

Meer werk en exposities van Dorus zijn te vinden op www.dorusbrekelmans.nl